Kött, styckning och hängning

Hittade några intressanta filmer om kött och hängning som jag vill dela med mig av. Passar även på att bifoga information om hängning och ett styckningsschema.

Hängning:
En tumregel för hängning  av älg, hjort o rådjur är dygnsgrader: tänk dig summan 40, den ska du komma till när du multiplicerar temperaturen med antalet dagar viltet ska hänga. Om temperaturen är t.ex 10° då ska köttet hänga 4 dagar. Är temperaturen 4° ska köttet hänga 10 dagar. Ju lägre temp desto längre hängning.

Källa: Jägareförbundet

Styckningsschema älg:
Styckningsschema älg miniatyr
(klicka på bilden för större bild)

Filmer om kött och hängning:

Kött – så skär du det

Kött – så väljer du bästa köttet

Kött – så förvarar du det

Kött och hängning

Kött – så steker du

 

En reaktion på “Kött, styckning och hängning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *